JSD Dog security

Wat gebeurt er met de hond wanneer je gaat scheiden?

Geplaatst op

Als je gaat scheiden dan heb je natuurlijk erg veel stress en erg veel andere vervelende emoties die je erg lastig kunnen vallen. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met de werkelijkheid die je over enige tijd te wachten staat. In deze blog willen we graag wat aandacht schenken aan wat er gaat gebeuren met je trouwe viervoeter wanneer je zal gaan scheiden.

Nota bene: als je dat moeilijk vindt, dan kun je een deel van de problemen ook uitbesteden en een echtscheidingsadvocaat in de hand nemen. Die kan je een hele hoop werk uit handen nemen.

Alles kan in overleg

Het is belangrijk om te weten dat, wanneer je uit elkaar gaat, dat je dan altijd met elkaar kunt overleggen over welke spullen aan wie toebehoren. Als je bijvoorbeeld heel erg gehecht bent aan je hond en je weet dat je ex dat niet is, dan kun je hem of haar best vragen om de hond te mogen houden. Misschien dat er iets tegenover dient te staan en dat je ex-partner graag iets anders wil hebben, zoals een meubelstuk. Zolang alles in goed overleg gaat, is dit ook een goede manier om dit voor elkaar te krijgen.

Wat staat er op papier?

Het is ook erg belangrijk om je ervan bewust te zijn dat, wanneer je bijvoorbeeld getrouwd bent, het vrij gebruikelijk is dat alles wat vóór het huwelijk is gekocht of verkregen, tot de toenmalige eigenaar behoort. Dat betekent dus dat, wanneer je je hond hebt gekregen voordat jullie gingen trouwen, er een goede kans bestaat dat je ook het recht hebt om deze jezelf toe te eigenen. Het is echter wel erg belangrijk dat je goed opzoekt wat er eerder is afgesproken. In een samenlevingscontract of in scheidingspapieren kunnen namelijk dingen staan die een indicatie kunnen zijn dat je ex meer recht heeft op de hond dan jij dat hebt.

Gerelateerde berichten

Alles over honden en veiligheid

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar dierenasielen om een ​​puppy te krijgen die een leuk en liefdevol gezin nodig heeft. Als puppy bezitter...

Lees meer

Over ons

Lees de blogs op onze site om telkens op de hoogte te zijn van de trends uit de wereld van dieren en veiligheid.

Contactgegevens

Via info @ jsd-dogsecurity.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden