JSD Dog security

Waar je op moet letten als je een hond meeneemt op vakantie

Geplaatst op

Je viervoeter is waarschijnlijk je beste kameraad. Waarom zou je dan niet gezellig met hem op vakantie gaan? Voordat je met een hond gaat reizen zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven we enkele tips om goed voorbereid op reis te gaan.

Eisen om te reizen

Wil je met je hond op reis? Zorg dan dat hij gechipt is en een geld paspoort heeft. Dit kun je bij je dierenarts regelen. Zonder deze vereisten, wordt het lastig om met je hond op reis te gaan. Ook is het belangrijk om per land te kijken wat de eisen zijn voor inentingen. In sommige landen moet je hond namelijk een inenting tegen rabiës hebben, die minimaal 21 dagen geleden is gezet.

Een vliegende hond

Als je de oceaan over moet, heb je maar twee opties: de boot of het vliegtuig. De meeste mensen kiezen natuurlijk voor het vliegtuig, omdat dit een stuk sneller en goedkoper is. Maar wat nou als je je trouwe viervoeter mee wilt nemen? Dat is niet zo eenvoudig als een normaal pakket versturen. De kosten van een pakket versturen zullen ook anders zijn. Een huisdier is natuurlijk een levend wezen, dat met zorg behandeld moet worden. Honden gaan vaak in een speciale ruimte voor huisdieren. Dit is een erg stressvolle manier van reizen voor je hond. Hij ziet niks, is omringd door andere dieren en heeft natuurlijk ook te maken met de turbulentie en impact van zwaartekracht. Als wij al last krijgen van de oren door het drukverschil, moet je eens nagaan hoe jouw hond dat ervaart. We raden het dus af, tenzij je gaat emigreren. Dan wil je natuurlijk alles op alles zetten om je hond mee te nemen.

Boek een hotel waar honden welkom zijn

Niet overal ter wereld zijn ze even vriendelijk tegenover honden. In China zijn ze niet vies van af en toe een letterlijke hotdog. Maar ook hotels kunnen nog wel eens moeilijk doen. Daarom is het belangrijk om research te doen en alleen een hotel of hostel te boeken waar huisdieren zijn toegestaan. 

Gerelateerde berichten

Alles over honden en veiligheid

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar dierenasielen om een ​​puppy te krijgen die een leuk en liefdevol gezin nodig heeft. Als puppy bezitter...

Lees meer

Over ons

Lees de blogs op onze site om telkens op de hoogte te zijn van de trends uit de wereld van dieren en veiligheid.

Contactgegevens

Via info @ jsd-dogsecurity.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden