JSD Dog security

Nederlandse taal als het beste wapen voor beveiliging

Geplaatst op

Wanneer we kijken naar de verschillende beveiligingsbedrijven in Nederland, dan moeten we wel tot de conclusie komen dat het allerbeste wapen dat deze bedrijven in handen hebben, de Nederlandse taal is. Hoe zit het precies? Dat gaan we in deze blog met je doornemen dus raden we je aan om zeker verder te lezen.

Taal als wapen 

Wanneer je als beveiliger aan de slag gaat, dan wil je zeker een goede opleiding genoten hebben. Daarin wordt natuurlijk heel erg benadrukt dat het allerbelangrijkste wapen dat een beveiliger in zijn zak heeft, bij wijze van spreken, de Nederlandse taal is. Hoe zit het nu in elkaar? Wanneer een bepaalde situatie dreigt te escaleren, dan is de Nederlandse taal bij uitstek het wapen dat je kunt inzetten. Je kunt namelijk iemand met effectieve taal tot reden proberen te brengen. In heel veel gevallen is dat genoeg om een grotere escalatie van hun situatie te voorkomen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de opleiding die de beveiliger genoten heeft, hem ertoe uitgerust heeft de Nederlandse taal op een dergelijke wijze in te zetten. Bij uitzendbureau docenten vind je allerlei docenten voor het vak Nederlands. 

Aan het werk gaan als coach 

We zien dat veel beveiligers uiteindelijk een carrièreswitch maken en als coach aan het werk gaan. Ook hier weer is het erg belangrijk dat je de Nederlandse taal effectief weet in te zetten. Dan gaat het om een hele andere tak van sport. Hierbij komen ook de assertieve vaardigheden om de hoek kijken. Zo is het mogelijk om mensen door middel van de Nederlandse taal meer assertiviteit bij te brengen; ze betere controle geven over wat ze in specifieke situaties het beste kunnen zeggen. Ook wanneer deze mensen agressief worden is de taal een hulpmiddel om hen niet agressief, maar assertief te laten uiten. Je zou kunnen zeggen, dat de verbale kennis van de Nederlandse taal op dat moment de agressiviteit kanaliseert en transformeert naar assertiviteit. Talig voor jezelf opkomen. 

Het is bijzonder mooi om te zien hoe onze taal ingezet wordt in allerlei situaties om het leven beter en veiliger te maken. Wil je meer weten over beveiliging, lees dan de andere blogs op onze site.

Gerelateerde berichten

Alles over honden en veiligheid

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar dierenasielen om een ​​puppy te krijgen die een leuk en liefdevol gezin nodig heeft. Als puppy bezitter...

Lees meer

Over ons

Lees de blogs op onze site om telkens op de hoogte te zijn van de trends uit de wereld van dieren en veiligheid.

Contactgegevens

Via info @ jsd-dogsecurity.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden