JSD Dog security

Gebeten door een beveiligingshond

Geplaatst op

Wie kent ze niet? De beveiligingshonden. De honden die door de politie worden gebruikt om te ruiken of jij drugs op zak hebt op het vliegveld. Maar politiehonden kunnen ook helpen bij het arresteren van criminelen of het beveiligen van plaatsen. Dat gaat soms weleens mis. Hierdoor kan een verkeerd persoon worden gebeten. Je kunt in zo’n geval een letselschade advocaat inschakelen om je te helpen.

Wat doet een politiehond?

Politiehonden worden door de politie gebruikt bij het uitvoeren van politietaken. De taken van de hond hangt af van hetgeen waarin de hond is gespecialiseerd. Er wordt hierbij verschil gemaakt tussen bewakingshonden, speurhonden en aanhoudingshonden. Bewakingshonden helpen bij de dagelijkse bewaking of bij het optreden van de mobiele eenheid. De honden worden erop getraind dat ze na hun training alleen doen wat de begeleider zegt.

Speurhonden zijn afgericht op het herkennen van geuren. Ze slaan aan op menselijke geur, drugs, explosieven en brandversnellers. Ook zijn er speurhonden die zijn afgericht op het herkennen van lijkengeur. Bekende plekken waar veel speurhonden te vinden zijn, is waar veiligheidscontroles worden uitgevoerd. Aanhoudingshonden helpen de politie bij het arresteren van verdachte die waarschijnlijk een vuurwapen op zak hebben. Ze zijn erop getraind om geen geluid te maken. Ook wanneer ze los worden gelaten zoeken ze personen en bijten ze  in de onderarm of -been.

Training

De honden worden op een speciale manier getraind, samen met hun begeleider, zodat de hond precies weet wat die wanneer moet doen. Helaas gaan deze trainingen niet altijd zonder slag of stoot. Na de training kunnen de honden aan het werk als echte politiehonden. Vaak doen de honden precies wat ze moeten doen, maar soms kan er ook eens een inschattingsfout worden gemaakt. 

Er zijn een aantal gevallen bekend waarbij een politiehond een verkeerde persoon beet. In dit soort gevallen kan het slachtoffer een letselschade indienen. Dit doen ze met behulp van een letselschade advocaat. Een letselschade advocaat helpt je met het claimen van een schadevergoeding. De letselschade advocaat weet precies welke weg hij hiervoor moet bewandelen. Dit komt omdat hij hiervoor de studie Rechten heeft en gespecialiseerd is in letselschade.  Voor een letselschade advocaat hoef je gelukkig niet te betalen. De juridische kosten van een letselschade advocaat moeten namelijk gedeclareerd worden op de aansprakelijke partij. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je precies moet doen.

Gerelateerde berichten

Alles over honden en veiligheid

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar dierenasielen om een ​​puppy te krijgen die een leuk en liefdevol gezin nodig heeft. Als puppy bezitter...

Lees meer

Over ons

Lees de blogs op onze site om telkens op de hoogte te zijn van de trends uit de wereld van dieren en veiligheid.

Contactgegevens

Via info @ jsd-dogsecurity.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden