JSD Dog security

Een voorval met een beveiligingshond

Geplaatst op

Het kan iedereen natuurlijk overkomen, maar als je je in situaties begeeft waar bijvoorbeeld meer met honden wordt gewerkt zoals bij defensie waar honden worden opgeleid kan het voorkomen dat er een incident plaatsvindt met een hond. Vaak zijn het gevallen waarbij een hond tegen iemand opspringt en diegene dit niet ziet aankomen, maar meestal zijn het bijtincidenten. Een letselschadespecialist kan hier naar komen kijken om een inschatting te maken wiens schuld het is. Ook kijkt de letselschadespecialist naar een eventuele compensatie afhankelijk van hoe erg het opgelopen letsel is. Of bij een beveiligingshond vaker bijtincidenten gebeuren dan bij normale honden is lastig te zeggen. 

Mensen die hun eigen hond niet goed opvoeden of deze alleen met kleine kinderen laten lopen erg veel risico op ongevallen. Getrainde honden worden opgeleid door professionals die sneller kunnen ingrijpen. Wel komen die honden vaker bij vervelende mensen in de buurt. 

Waar wordt naar gekeken?

Vaak is het niet de schuld van de hond zelf, omdat deze er niks aan kan doen hoe die is opgevoed. Een letselschadespecialist kijkt vaak naar de gehele situatie en naar hoe de eigenaar is omgegaan met zowel de hond als de situatie. Hierbij worden conclusies getrokken die eventueel worden doorgespeeld naar de tegenpartij of de rechter die iets bepaald. Soms moet een hond worden ingeslapen wanneer deze niet meer veilig is voor andere mensen. Het kan voor de eigenaar een erg emotioneel proces zijn, maar ook voor het slachtoffer kan het voor trauma’s zorgen. Een letselschadespecialist gaat vaak met alle partijen in gesprek.

De trauma’s die erbij komen

Niet alleen het slachtoffer en de eigenaar kunnen er last van hebben, maar ook de hond zelf kan wat klappen hebben opgelopen. Als slachtoffer ben je vaak enorm geschrokken, net als de andere partijen. Je durft vaak minder vaak in de buurt te komen van andere honden omdat je bang bent dat het nog een keer voorkomt. De eigenaar kan erg verdrietig zijn over de hele gebeurtenis en durft wellicht nooit meer een hond te nemen. De letselschadespecialist moet dus ingericht zijn op emotionele schade van alle kanten en hier naartoe handelen. De letselschadespecialist weet vaak wat gepast is om te zeggen om iedereen tevreden te stellen.

Gerelateerde berichten

Alles over honden en veiligheid

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar dierenasielen om een ​​puppy te krijgen die een leuk en liefdevol gezin nodig heeft. Als puppy bezitter...

Lees meer

Over ons

Lees de blogs op onze site om telkens op de hoogte te zijn van de trends uit de wereld van dieren en veiligheid.

Contactgegevens

Via info @ jsd-dogsecurity.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden