JSD Dog security

Alles over honden en veiligheid

Geplaatst op

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen naar dierenasielen om een ​​puppy te krijgen die een leuk en liefdevol gezin nodig heeft. Als puppy bezitter wil je natuurlijk alleen de beste voeding voor je huisdier. Je kunt je echter afvragen of je het beste hondenvoer voor je puppy kunt vinden. Er zijn nu zoveel verschillende merken en soorten puppyvoer. Je kunt bijvoorbeeld vers vlees krijgen voor je puppy. Daarnaast kun je ook natvoer krijgen, of droogvoer in de vorm van puppybrokjes. Je kunt ook kiezen voor dieetvoeding als je hond gezondheidsproblemen heeft. Elk soort voedsel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit kan je in de war brengen omdat het moeilijk is om te weten welke het beste is voor je puppy. De ideale optie hangt vaak af van je persoonlijke voorkeuren en die van je hond. Voordat je voer voor je puppy koopt, moet je met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld de leeftijd van de hond, het activiteitenniveau van de hond, de kieskeurigheid van de hond, de intolerantie voor bepaalde componenten in voeding en je financiële draagkracht. Dit zijn allemaal dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van goed hondenvoer voor je trouwe viervoeter.

Hondenvoer op basis van leeftijd

Zoals eerder in dit artikel vermeld, is de leeftijd van je hond een belangrijke factor. Puppy voeding is speciaal bereid voor een hond die in een groeifase zit. Deze puppy producten zijn rijk aan mineralen, vitamines en eiwitten die nodig zijn voor de groei van botten en gewrichten. Je kunt overgaan op volwassen hondenvoer zodra de puppy volwassen is. In vergelijking met puppyvoer bevat volwassen voer minder eiwitten, mineralen en vitamines. Soms heeft je puppy ook graanvrij hondenvoer nodig.

Droogvoer voor je hond

Sommige honden geven misschien meer de voorkeur aan een soort voer dan andere. Droogvoer of ook wel brokjes genoemd, kan krokant en geperst zijn. Krokante brokjes zijn vaak heel nuttig om puppy’s te laten eten. Dit soort voedsel zet uit in de maag van uw puppy wanneer erop wordt gekauwd. Door deze uitbreiding loopt de hond sneller vol. Bovendien brengt dit stuk geen gebitsproblemen met zich mee. Het nadeel van droogvoer is echter dat je hond hierdoor meer poep kan produceren. Je kunt echter ook een soort brok krijgen dat bekend staat als “geperste brok”, die in de maag uiteenvalt. Dit garandeert minder poep en is vaak gunstig voor honden die een actief leven leiden. Een hoge vertering van de geperste brokjes garandeert een lichte maagbelasting. Het geperste puppyvoer komt ook ten goede aan degenen die kieskeurige eters zijn.

Natvoer voor je hond

Je hond kan ook de voorkeur geven aan natvoer. Het hoge watergehalte zorgt ervoor dat je hond voldoende water krijgt. Dit is een van de voordelen. Daarnaast is het ook nog eens sterk in eiwitten en laag in koolhydraten. Het brengt dit hondenvoer dichter bij de natuurlijke voeding van uw puppy. Ten slotte kan natvoer het je ook gemakkelijker maken om je puppy’s hun medicijnen te laten nemen. Natvoer heeft als nadeel dat het minder voedingsstoffen bevat. Daarom moet natvoer vaker worden gevoerd dan brokken. Ook schraapt natvoer de tandplak niet van de tanden tijdens het eten. Dit betekent dat je goed moet letten op mondhygiëne wanneer je het aan je huisdier geeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees de blogs op onze site om telkens op de hoogte te zijn van de trends uit de wereld van dieren en veiligheid.

Contactgegevens

Via info @ jsd-dogsecurity.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden